As said, this year, April is ‘the month’ of Viruskenner final days. We shared pictures and a short compilation of the Viruskenner final day at high school Arthur A. Hoogendoorn Atheneum before, but here are the pictures of the finale at primary school Prinses Amalia! We are grateful for the collaboration with this lovely school that attends the project already for a couple of years. Dutch teachers and members of primary school De Triangel (which will celebrate the Viruskenner finale this week!) visited the final day of Prinses Amalia and wrote an enthusiastic Dutch blog:

Blog of primary school De Triangel about the final day at Prinses Amalia

Op dinsdag 2 april was de spannende einddag van het Viruskenner project in groep 7 en 8 op basisschool Prinses Amalia. De jury werd gastvrij op de school ontvangen. De kinderen hadden afgelopen weken in groepjes de presentaties zorgvuldig voorbereid. De volgende virussen kwamen aan de orde: Dengue virus, MERS-coronavirus, Norovirus, Hantavirus, West Nile virus en HIV. De kinderen hadden zich echt in de virussen verdiept en zich de informatie zo goed mogelijk eigen gemaakt, zodat zij de informatie duidelijk konden overbrengen aan het publiek. Zij maakten tijdens de presentaties gebruik van powerpoints, readers, zelfgemaakte posters, bedrukte t-shirts, brochures en lieten heel wat creatieve ideeën zien om informatie en kennis omtrent een virus te kunnen delen. In vergelijking tot voorgaande jaren zijn de kinderen gegroeid in het maken van presentaties. Behalve op school hebben de kinderen ook thuis met hulp van ouders aan de presentaties gewerkt. Alle inzet werd dan ook rijkelijk beloond met een welverdiend applaus.

Het groepje Hantavirus won uiteindelijk de creativiteitsprijs door een zelfgemaakte rap ten gehore te brengen en door het creatieve idee de tekst op een boekenlegger af te drukken, waardoor vele mensen deze informatie herhaaldelijk onder ogen kunnen krijgen. Ook hadden zij informatie op een poster in drie talen (Engels, Sranan Tongo, Nederlands) afgedrukt om zoveel mogelijk mensen te kunnen bereiken. Hier hadden zij goed over nagedacht.
Het Dengue groepje won de prijs op inhoud. Zij waren heel compleet in de informatievoorziening omtrent het virus. En vertelden over meerdere virussen, die door muggen kunnen worden overgebracht.
Het MERS-coronavirus groepje won de overall prijs. Erg origineel waren de gummetjes met vlaggetjes van de landen waar het virus voorkomt.

Het was een geslaagde finaledag van Viruskenner. De kinderen en de leerkrachten waren enthousiast en terecht trots op hun eindresultaat. Een mooie editie, waarbij de kinderen tijdens de finale te kennen geven er veel van geleerd te hebben.