Logo Cirion

Cirion Foundation

the impact of infectious diseases

Nieuw en speciaal seizoen Viruskenner

Het nieuwe seizoen van Viruskenner is weer van start gegaan! Viruskenner heeft ondertussen een mooie geschiedenis in Nederland, Suriname, Indonesië en Senegal. In het buitenland gaat het project dit jaar op de originele wijze door. In Nederland is dit jaar sprake van een speciale editie.

Dit seizoen is Stichting Cirion als ontwikkelaar van Viruskenner samen met Stichting Technasium organisator van de Technasium Top Award 2018. Zo’n 15.000 technasiumleerlingen zullen in de huid van de wetenschapper kruipen en aan de slag gaan met de volgende uitdagende opdracht: 

Maak een risicoanalyse op basis van kennis over virussen en uitbraken in het verleden en stel een preventieadvies of protocol op om een wereldwijde uitbraak zoveel mogelijk te voorkomen. 

Op de landelijke finaledag zullen de beste teams van alle scholen tegen elkaar gaan pitchen voor een professionele jury. Er zijn mooie prijzen te winnen, waaronder een uitnodiging voor het Wereld Aids Congres in Amsterdam eind juli 2018. 

Stichting Cirion/Viruskenner is een van de organisatoren van HIV Next Gen, de jongerentak van het Wereld Aids Congres 2018 in Amsterdam. Hiervoor wordt een interactief programma samengesteld, waarin technologie, wetenschap en cultuur samenkomen. HIV Next Gen nodigt jongeren tussen de 16 en 20 jaar uit verschillende windhoeken van de wereld uit om kennis te maken met elkaar, elkaars achtergrond en mee te denken over de strijd tegen en het omgaan met HIV/AIDS. Vorige nieuwsbericht:
Rotary support voor preventie van virusinfecties wereldwijd
Overzicht:
Alle nieuwsitems
Volgende nieuwsbericht:
3e meeting van de European Leptospirosis and other rodent borne hemorrhagic fevers Society (ELS)